Inga förkunskaper krävs för att delta i våra aktiviteter. Tanken är att du i trevlig gemenskap ska kunna lära dig mer om djur och natur

Välkommen till Bondebackadagen

Söndagen den 19 augusti, kl 11-14.

Som vanligt är vi på plats från våra olika naturföreningar och visar upp vår verksamhet.

Du kan delta i olika aktiviteter, titta på vår fina Örtagård, gå tipspromenader med fina priser.
Det blir också underhållning och förplägnad
och du kan möta representanter från våra föreningar som berättar om verksamheten.

Motala Biologiska förening, Scouterna, Biodlarna, Frilufsarna och Sändareamatörerna.

Fågelinventering i Sjöbo-Knäppan

MBF har under våren 2018 gjort en häckfågeltaxering av områdets fåglar. Gunnar Myrhede och Roger Larsson har hållit i detta, men sammanlagt har ca 15 olika medlemmar deltagit. Inventeringen har gjorts under perioden 5/4-14/6, då
6 besök (ett varannan vecka) har gjorts. Syftet har varit att få fram vilka arter som häckar i området och alltså inte exakt hur många av varje art. Vid varje inventeringstillfälle har området delats in i 2 områden, precis som deltagarna delat upp sig varje gång i 2 grupper och gått runt var sitt område. Resultatet måste utvärderas, men ca 35 arter har påträffats, men hur många av dem som bedöms häcka får vi återkomma till. Bofink, blåmes och koltrast är några av de vanligaste arterna i området. Andra arter som påträffats är t.ex. mindre hackspett, stenknäck, steglits och gröngöling.

2016-10-23

Jubileum - MBF 60 år!

MBF hade den 22-23/10 Jubileumshelg. Den 22/10 var det först utflykt till Svälinge vid Tåkern. Trots regn lockade denna 10 deltagare. Gunnar Myrhede berättade att MBF bildades här i samband med att det gamla fågeltornet då byggdes upp 1956. 1994 brann det gamla tornet ner och det nya nuvarande tornet byggdes av länsstyrelsen och stod klart 1996. Deltagarna kunde bl.a. glädjas åt havsörnar som visade upp sig.

Den 23/10 hade föreningen sedan jubileumsfest på Motala Convention Center där ett 50-tal deltagare bl.a. åt buffé, kaffe och tårta. Christer Elderud visade bilder och pratade om Tåkern. Ett bildspel från utflykter som gjorts under åren rullade och återblickar gavs från medlemmarna Britta Spong, Margareta Spels och Karen Lund. Evald Markheden uppmärksammades med en gåva för hans flitiga arbete i föreningen.