Ny aktivitet: Öppet hus

i föreningslokalen

MBF håller Öppet hus i föreningslokalen en dag i månaden under vår och höst, oftast sista torsdagen i månaden, kl 17-18. Välkomna att t.ex. läsa eller låna böcker och tidskrifter, diskutera naturobservationer mm. Vi bjuder på kaffe!
Välkomna kl 17-18.00 den 22/2, 22/3 och 19/4. Kontaktperson: Anita Nilsson, 070-642 25 54.

Fotokurs – start onsdag 28 mars 2018

Intresset för vår fotokurs förra året var så stort att vi erbjuder en fotokurs även i år. I kursen kommer du att få lära dig grunderna i digital fotografering när det gäller exempelvis exponering, skärpedjup, bildkomponering, bildarkivering och mycket mer.

Två träffar förläggs inomhus, därefter kommer vi att göra tre längre utflykter till kända områden som Tåkern och Omberg.
Omfattning: Fem tillfällen med start onsdag 28 mars, kl 18.00. Plats: Studiefrämjandet, Urban Hjärnes väg 11, Motala. Kursavgift: 200 kr och deltagarantalet är max 12 personer.

Anmälan senast den 19/3 till ledarna
Jana och Sven Sundberg, 070-958 35 55.

Foto: Varg, Pixaby

Onsdag 7 mars
Föredrag om varg - Motala bibliotek

Håkan Sand, docent och projektledare för det skandinaviska vargforskningsprojektet, Skandulv, håller föredrag om vargen i Skandinavien. Projektet Skandulv startade 1999 och samordnar forskningen kring vargens ekologi. Håkan Sand kommer bl.a. att berätta om vargens ekologi, predation, inavelsproblematik mm. Vi ser fram emot ett intressant föredrag och hälsar alla varmt välkomna!

Plats: Motala bibliotek, kl 18.30
Inträde: 30 kr

Samarrangemang: Motala Biologiska förening, Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet, Motala bibliotek.

2017-01-12

Nytt samarbete med Studiefrämjandet

Fr o m den 1 mars kommer MBF att samarbeta med Studiefrämjandet. MBF har under många år samarbetat med NBV, men vi får nu tacka för detta och går alltså över till att samarbeta med Studiefrämjandet. Representant från Studiefrämjandet kommer att finnas på plats i samband med ett föredrag med Patrik Olofsson i Biblioteket den 13 mars.