Mikael Andersson och Claes Thorell spanar här vid Odensbergsviken efter sävsparv som inte ville visa sig.                                 Foto: Roger Larsson

Kommunrallyt fortsätter att växa!

Den 18-19 november genomfördes årets kommunrally, där alltså Östergötlands kommuner under en helg tävlar om vem som kan se flest fågelarter. Tävlingen fortsätter att växa, i år deltog ca 200 personer och från Motala deltog 18. Via en sms-grupp kunde deltagarna följa vad som sågs och vad som fattades. Norrköping lyckades få ihop hela 123 arter och vann därmed tävlingen! De hade också flest antal deltagare. I Motala sågs 90 arter, vilket räckte till en delad tredjeplacering av de 10 kommuner som var med. 90 arter är rekord för Motala. Tidigare har som mest setts 83 (2016). Alla observationer finns på Artportalen. Några exempel på arter som sågs i Motala var vattenrall, nötkråka, forsärla och dubbeltrast. Deltagarna uttryckte enormt engagemang och glädje över detta arrangemang som har vuxit för varje år.

Foto: Roger Larsson

Bildvisning från Vättern
     den 13 december

Vid ett flertal aktiviteter i år har Vättern stått i fokus.
        Den 27/5 besökte föreningen Fjuk. Vid månadsträffen
        den 13 december visas det bilder från Vättern.

2017-02-01

Praktikplats hos MBF

Vi kan presentera en glädjande nyhet då Benny Ekberg, tidigare journalist och även utbildad biolog kommer att ha en praktikplats i föreningen. Benny börjar den 1 februari och kommer att vara hos MBF i två månader. Eventuellt kan detta bli förlängt. Benny kommer att ha administrativa arbetsuppgifter. Bl.a. ska ha skriva en historisk sammanfattning av föreningens verksamhet. Han kommer även att hålla i öppet hus i föreningslokalen en eftermiddag per vecka. Detta blir torsdagar, kl 13-16.00, då alla är välkomna att t.ex. läsa eller låna böcker och tidskrifter, diskutera naturobservationer o.s.v. Vi återkommer med datum när detta börjar.