Ny aktivitet: Öppet hus

i föreningslokalen

MBF håller Öppet hus i föreningslokalen en dag i månaden under vår och höst, oftast sista torsdagen i månaden, kl 17-18. Välkomna att t.ex. läsa eller låna böcker och tidskrifter, diskutera naturobservationer mm. Vi bjuder på kaffe!
Välkomna kl 17-18.00 den 22/2, 22/3 och 19/4. Kontaktperson: Anita Nilsson, 070-642 25 54.

Fotokurs – start onsdag 28 mars 2018

Intresset för vår fotokurs förra året var så stort att vi erbjuder en fotokurs även i år. I kursen kommer du att få lära dig grunderna i digital fotografering när det gäller exempelvis exponering, skärpedjup, bildkomponering, bildarkivering och mycket mer.

Två träffar förläggs inomhus, därefter kommer vi att göra tre längre utflykter till kända områden som Tåkern och Omberg.
Omfattning: Fem tillfällen med start onsdag 28 mars, kl 18.00. Plats: Studiefrämjandet, Urban Hjärnes väg 11, Motala. Kursavgift: 200 kr och deltagarantalet är max 12 personer.

Anmälan senast den 19/3 till ledarna
Jana och Sven Sundberg, 070-958 35 55.

Foto: Varg, Pixaby

Onsdag 7 mars
Föredrag om varg - Motala bibliotek

Håkan Sand, docent och projektledare för det skandinaviska vargforskningsprojektet, Skandulv, håller föredrag om vargen i Skandinavien. Projektet Skandulv startade 1999 och samordnar forskningen kring vargens ekologi. Håkan Sand kommer bl.a. att berätta om vargens ekologi, predation, inavelsproblematik mm. Vi ser fram emot ett intressant föredrag och hälsar alla varmt välkomna!

Plats: Motala bibliotek, kl 18.30
Inträde: 30 kr

Samarrangemang: Motala Biologiska förening, Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet, Motala bibliotek.

2017-03-10

Uggleutflykt av sällan skådat slag!

Vissa aktiviteter är svårare än andra att ordna på ett bra sätt då det kräver mycket av både deltagare, ledare, väder och inte minst som i det här fallet ugglorna själva. Allt stämde denna kväll! Bra ledare i form av Christer och Gabriella Saxner Johansson, månsken och lugnt väder. 24 personer fick till att börja med avnjuta två sparvugglor som spelade helt nära grillplatsen vid Fågelmossens naturreservat. I den lugna och tysta kvällen kunde senare en kattuggla höras från Vassholma och nästan hela kvällen spelade en pärluggla i den östra delen av naturreservatet. Naturligtvis tändes en brasa, där korv och kaffe mm intogs. På hemväg stannade vi vid Hästtumla där en kattuggla och en pärluggla ropade. Har själv varit med på runt 25 uggleutflykter som MBF har anordnat, men denna måste vara den bästa!